News

Actueel nieuws en i-Openers

Hierin geven wij periodiek een overzicht van ontwikkelingen op ons werkterrein Training en Coaching en op het gebied van Leiderschap, Sales en Communicatie zowel binnen als buiten VISION TC.

Seminar "Het Motiveren van Medewerkers"


Hoe krijg je iedereen gemotiveerd na jaren van krimp?
Geef een impuls aan je "werknemer tevredenheid" en een boost aan het rendement. Vergroot je inzicht en je bagage als motiverende leider.

Frank Schilders en Robert Bicknese nemen je mee op een interactieve vogelvlucht langs de volgende onderwerpen:
* Kun je mensen Ć¼berhaupt wel motiveren
* Wat zegt de wetenschap hierover?
* Wat levert motivatie op?
* Welke rol heb je als leidinggevende?
* Wat zijn de do's en de don'ts
* Inspirerende best practices

Kijk voor meer informatie op www.visiontc.nl/seminar


Vijf succesfactoren om te overleven in slechte tijden

In een onzeker economisch klimaat kunnen veel organisaties niet anders dan in de kosten snijden. Helaas is het ook vaak focussen op de verkeerde gebieden, die de prestaties niet verbeteren of juist niet zorgen voor de benodigde motivatie en verantwoordelijkheid bij de medewerkers, of zelfs waardevolle projecten een halt toeroepen. Uit onderzoek is gebleken dat het management vaak onvoldoende aan de lange termijn denkt.

Uit dit onderzoek blijkt eveneens dat de best presterende organisaties snijden in de kosten zonder daarbij uit het oog verliezen wat belangrijk is. Deze organisaties denken goed na over de lange termijn implicaties voor ze gaan snijden of projecten afstoten. Zij focussen op de core business van de onderneming. Ze nemen afscheid van werknemers die ondermaats presteren. Tegelijkertijd besteden ze extra aandacht aan talent en de beste werknemers door opleidingen. Ze doen wat ze kunnen om zoveel mogelijk kennis en ervaring te behouden. En, misschien nog wel belangrijker, ze zetten alles op alles om de klant zoveel mogelijk waar voor zijn geld te bieden.

Vijf succesfactoren
Op basis van het onderzoek onder 1.400 organisaties in 50 landen, blijkt dat er vijf succesfactoren zijn die van belang zijn om te overleven in een crisis en bovendien klaar te zijn voor de toekomst:

1. Kwalitatief management
Het management moet integriteit en het coachend leiderschap combineren met snelle besluitvorming. Dit management neemt resoluut afscheid van werknemers die slecht presteren, is resultaatgericht maar weet de juiste balans naar het mensgerichte in takt te houden, focust altijd op de lange termijn.

2. Openheid en actiegerichtheid
De onderneming kent een open cultuur waarbij de input en de verantwoordelijkheid van de medewerkers wordt aangemoedigd. Kennis en ervaring worden gedeeld en omgezet in acties om de prestaties te verbeteren. Mensen leren met en van elkaar.

3. Lange termijn focus
Goede relaties, gericht op de lange termijn, met klanten, leveranciers en partners staan vooraan. Nieuwe managers worden intensief begeleid en aangesteld en talent wordt aangemoedigd en behouden door opleidingsmogelijkheden, ondanks eventuele reorganisaties.

4. Aanhoudende verbetering en innovatie
De organisatie kent zijn onderscheidende kenmerken en stelt managers en medewerkers in staat om continu bij te dragen aan verbetering van de processen, diensten en producten. Processen die niet bijdragen aan de prestaties worden beƫindigd.

5. Goed personeel
Werknemers zijn divers en aanvullend, teams worden op karakterologische manier samengesteld. Ze zijn flexibel in hun focus op het bereiken van het gestelde doel. Management en personeel zijn voordurend in gesprek zodat iedereen precies weet wat er gebeurt en moet gebeuren.


Effectiever in drie stappen

VISION TC vindt dat je te allen tijde kritisch moet kijken naar jezelf om je job nog leuker en succesvoller te maken! Ben je op zoek naar snelle tijdswinst?
Gebruik dan de 3 D formule!!

Doen:
Dit zijn dingen die je liever niet doet, maar die toch gedaan moeten worden. Dit kan bijvoorbeeld je administratie, tandarts, een afspraak die je steeds uitstelt, je boekhouding, je nieuwsbrief, innemen van je vitaminepillen zijn en zijn activiteiten die toch gedaan moeten worden en je doet ze om er vanaf te zijn. Doe je deze dingen niet dan zal je merken dat deze dingen toch aan je blijven kleven en dit zorgt voor ruis op de lijn en hoe langer je ze uitstelt des te noodzakelijker ze worden. Doe ze gewoon zodat je ervan af bent.

Delete:
Welke activiteiten moet je gewoon deleten en in goed Nederlands is dit weghalen. Weet je wat ik de mooiste knop vind op mijn toetsenbord, juist ja de delete knop. De knop die alles weghaalt van de dingen die mij energie kosten. Zie het maar als een bord met eten waar dingen opleggen die je toch niet gaat opeten. Alle dingen die je geen energie geven moet je weggooien. Denk even aan al die mails die je hebt met allerlei aanbiedingen. Denk aan de dingen die je toch niet gaat doen en die tijdrovend zijn omdat je geen nee durft te zeggen.
Delete = nee zeggen. Soms moet ik echt nee zeggen tegen de dingen waar ik niet achter sta en soms stiekem toch doe om de ander niet teleur te stellen. Je kunt beter gewoon eerlijk zijn en de persoon vertellen dat je degene graag helpt maar dat je hoofd ergens anders op is gericht. De meeste mensen begrijpen dit en gaan meestal ergens anders hulp halen of ze verzinnen zelf wel iets anders. Nee zeggen kan heel waardevol zijn.

Delegeer:
Als je echt je productiviteit wilt vergroten leer dan te delegeren. De meest succesvolle personen hier op aarde maken hier een kunstwerk van. Ze delegeren de taken waar anderen beter in zijn of beter in kunnen worden. We maken vaak de fout om dingen niet te delegeren omdat we denken dat niemand ze beter kan. Zullen we weer gewoon eerlijk zijn. Je delegeert niet omdat je denkt dit zelf het beste te kunnen of misschien zeg je ik kan deze taken niet delegeren want welke woorden wil je horen van mij, excuus, smoes of leugen. Zou het misschien zo kunnen zijn dat je geen tijd hebt (ik bedoel neemt) omdat je niet geleerd hebt te delegeren of dat je misschien een soort God bent die alles beter kan dan de ander. Als we even stil staan dan weet je zelf wel dat dit niet waar is. Er is altijd wel iemand in de buurt die de dingen beter kan dan jijzelf. Om effectief te worden en te ontwikkelen, delegeer je.
Doe je dit niet dan teken je automatisch voor de Struggle Express. Je herkent de SE als je geen tijd hebt, als je planning in de war loopt, als je je belangrijke afspraken niet nakomt of te laat verschijnt, als je geen tijd hebt om even te ontpluggen van je werk. Dit zijn allemaal signalen die je laten zien dat je nog niet goed bent in delegeren. En zolang je niet delegeert, zal je niet effectief zijn en tijd overhouden.
Maak een lijst van de dingen de 3 D's. Maar waarom zou je een lijst maken? Zodat je meer dingen kunt doen die je echt graag wilt en minder van de dingen die anderen kunnen doen. Ja maar, In het Engels vertaald betekend dit BUT. Je weet wat je met je BUT moet doen. Erop zitten, nadenken, tijd nemen om opnieuw je profiel in te vullen en je taken indelen die te maken hebben met jouw natuurlijke talent en alles wat je niet natuurlijk afgaat delegeren aan mensen die hier het talent voor hebben. Je hoeft niet alles te kunnen, je moet alleen de taken en verantwoordelijkheden doen die in het verlengde van je talent liggen. Je hebt gelukkig genoeg non-talenten en je doet anderen er een groot plezier mee deze taken te delegeren.
En wil je het echt goed doen, doe dit dan samen met anderen mensen en stel elkaar verantwoordelijk op het moment je toch weer in je oude denk en levenswijze vervalt.
Gebruik je 3 D's het zal je bevrijden. Ja maar ik ben al vrij, leugenaar, (ik zit hier met een hele grote lach).

Verander de Input dan veranderd ook de output


Meer rendement uit training

Volgens VISION TC is transfer (van trainingslokaal naar de dagelijkse praktijk) essentieel als het gaat om de effectiviteit van trainingen. De waarde van een training - hoe goed van inhoud deze ook mag zijn - is nul als cursisten er niets mee doen in hun dagelijkse praktijk.
Transfer is dan ook het onderwerp waar veruit het meeste wetenschappelijk onderzoek naar is uitgevoerd binnen het domein van Opleidingskunde. Toch kent een groot deel de term niet of nauwelijks en wordt er binnen de meeste trainingsinstituten en trainers summier aandacht besteedt aan dit onderwerp.

Bij coaching lijkt het niet veel anders te gaan, zo komt uit onderzoek naar voren.
Als je het me vertelt dan vergeet ik het...
Als je het me laat zien dan onthoud ik het...
Als je het me laat beleven dan gebruik ik het.

Wij als VISION TC kiezen altijd voor beleving in trainingen, niet in de laatste plaats omdat de klant daar ook om vraagt.
Echt leren betekent ook een ander gedrag vertonen. Dat gebeurt pas als de noodzaak wordt gevoeld (let op het woord voelen ipv denken). Voor een effectieve training is het dus noodzakelijk dat er eerst gekeken en gewerkt wordt aan de intrinsieke motivatie van de deelnemers.
Daarom spreken we bij VISIONTC ook altijd over de samenhang van uw organisatie doelen, cultuur en werkprocessen. Duurzaam ontwikkelen kan alleen als wij samen met u optrekken vanuit een heldere aanpak en verantwoordelijkheid deelnemers. Hierbij gaan verandering van gedrag en vaardigheden hand in hand met een heldere structuur en afgestemd op uw praktijk.

Groei en Ontwikkeling gaan niet vanzelf.