Burn-out

Van spanning, stress, vermoeidheid naar duurzame vitaliteit!

Uit onderzoek vanuit het CBS blijkt dat maar liefst 35 % van het ziekteverzuim een psychische oorzaak heeft en door druk, stress en onderbezetting toeneemt en zelfs langer duurt! Burn-out is daar een bekend voorbeeld van. Burn-out; is een combinatie van te veel stress, te weinig rustmomenten en geen controle over hoe het terug te herpakken! Het nadeel is dat de meeste mensen pas een coach inschakelen als het echte noodzaak is? Als het dal bereikt is? Ook dan is het op te lossen, maar vaak hoeft het niet zover te komen. Ook hier geldt; hoe eerder je de indicaties herkent, hoe sneller de oplossing naar vitaliteit; een gezonde balans in geest en lichaam met een juiste energie, levenslust en veerkracht!

Waarom Burn-out/Stress coaching?

Indien je in te veel periodes stress ervaart, het gevoel van stress langer duurt, onvrede de overhand neemt, slecht slaapt, van alles misgaat, dingen vergeet, niet lekker in je hoofd – en niet lekker in je vel zit, dat je zakelijk of privé vastloopt. Niet weet hoe nu verder. Niet lukt om het te herpakken/veranderen. Door wat voor oorzaak dan ook! Dan is het uiterst effectief om een Burn-out/stress coach in te schakelen en genoemde klachten aan te pakken, om het om te zetten naar meer vitaliteit. Je kunt natuurlijk eerst denken: ach, ik heb gewoon een slechte dag. Maar blijven deze klachten zich voordoen, dan wordt het natuurlijk een groter probleem. Stel niet uit? “Het kan namelijk echt iedereen overkomen”!

Voor diegene die structureel af wil van de symptomen die stress, spanning, vermoeidheid, slecht slapen, enz. veroorzaken, diegene die controle en grip terug wil, terug in balans wil komen en blijven.  

Voor werkgevers, (HR) managers die signalen tijdig willen herkennen. 

Herken je onderstaande voorbeelden, stel niet uit, maar maak een begin!

“Iedere verandering heeft namelijk een begin nodig”

– Minder spanning, stress en druk wil ervaren? 
– Die zijn energie en werkgeluk terug wil
– Die figuurlijk opgebrand is en emotioneel uitgeput is?
– Veelvuldig snel geïrriteerd, afstandelijk en concentratieproblemen heeft?- Van zichzelf te veel taken op zich neemt en een hoge prestatiedruk ervaart?
– Uit balans is door een heftige gebeurtenis en niet weet hiermee om te gaan of niet weet zichzelf te herpakken
– Lichamelijk problemen ervaart, zoals hoofdpijn, buikpijn, druk op de borst, door druk of stress?
– Of als werkgever/manager wil weten hoe ik tijdig stress signalen kan herkennen en er actie op wil ondernemen/

Burn-out/stress coaching is gericht op; het herkennen, oplossen en voorkomen van stress klachten en deze effectief begeleiden, zodat het bijdraagt aan een duurzame, gemotiveerde, energieke inzetbaarheid en vitaliteit. Helpen een dreigende overspannenheid of burn-out te herkennen, te voorkomen of op te lossen.

De balans tussen stress en ontspanning weer te herstellen en je stappen gaat zetten door middel van een gestructureerd en doelgericht proces.

– Door mentale vitaliteit en talenten te ontwikkelen en te versterken
– Inzicht in je persoonlijke stress veroorzakers
– Bron aan te pakken
– Zelf weet te beheersen
– Nieuwe vitaliteit, een gezonde balans in Geest en lichaam, juiste energie, levenslust en veerkracht
– Voorkomen van terugval door bepaalde vaardigheden en talenten te versterken. Zoals leren grenzen te bewaken, managen tijd, Assertiever gedrag, relativeren, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, enz.

Het helpt jou om (terug) in je kracht te gaan staan, geeft steun, controle, grip te hebben en in balans te blijven voor mentale rust. Laten we samen een begin maken?

Elk coachtraject is maatwerk! Op basis van een persoonlijk gesprek, waarin we enerzijds kennismaken en anderzijds gezamenlijk exact onderzoeken wat jouw coach- hulpvraag is. Afhankelijk van de coachvraag bekijken we hoeveel coachsessies er nodig zijn en of er een vitaliteitsplan aan gekoppeld gaat worden? 3 fases zijn hierbij van belang:

  1. (Klant)omschrijving, bewustwording en acceptatie
  2. Van probleem naar oplossing, inzet gedragsverandering(en)
  3. Zelfvertrouwen en borging gedrag in de praktijk

     

    Voor particulieren rekenen wij een speciaal tarief voor Burn-out/vitaliteits coaching en zijn er verschillende mogelijkheden om (een deel van) de investering vergoed te krijgen.

Interesse?

Wil jij ook grip, controle en terug in balans komen/blijven van lijf en geest en te zorgen voor goede energie, levenslust en veerkracht. Stel niet uit, maak een begin aan jouw persoonlijke Vitaliteit, door te bellen of te mailen voor verdere informatie of een vrijblijvende afspraak.

Over Vision TC

Vision TC is gespecialiseerd in groei en ontwikkeling van het individu en het team, persoonlijke effectiviteit en gedragsverandering, voor commerciële -, leiderschap – en communicatieve processen. Met ruim 20 jaar ervaringkennis, opleidingskunde en een psychologische achtergrond als Trainer-Coach, weten wij als geen ander wat ontwikkeling en persoonlijke groei inhoudt.