Vision Coaching

Vision coaching is een uiterst professionele vorm van begeleiding, waarbij de coach als gelijkwaardige partner ondersteunt bij het behalen van de “gekozen doelen en gewenste groei”. Coaching is niet meer weg te denken in deze tijd en wordt zowel voor het werk – als voor privé gerelateerde onderwerpen ingezet.

Vision Coaching ondersteunt in het realiseren van betere prestaties en het laten functioneren met meer levenslust, energie, plezier, passie en succes in het leven. Coaching stimuleert de gewenste verandering, ontwikkeling en wordt als heel belangrijk ervaren door de huidige generatie. Als Coach help je om op een onvoorwaardelijke manier naar jezelf te kijken. Zo leer je verbinding te maken met wie je bent, wie je wil zijn en leer je realistischer te zien waar je tegenaan loopt en hoe het beter kan.

Coaching helpt je te groeien, vanuit je sterke punten te gaan werken, nieuwe inzichten op te doen, en resultaten te bereiken. Coaching is bedoeld voor persoonlijke groei en ontwikkeling voor professionals op het werk, individueel of in teamverband. Die weten dat aan jezelf werken verrijkend is, zowel voor jezelf, de organisatie als voor je omgeving. Maar ook voor die persoonlijk momenten uit het leven, wanneer je niet lekker in je vel zit, vastloopt, burn-out klachten door stress of druk, angst, somber of lusteloosheid ervaart.

Wat is onze werkwijze?

Op basis van een persoonlijk gesprek, waarin we naast kennismaking, gezamenlijk onderzoeken wat de exacte coach- en hulpvraag is. Afhankelijk van de coachvraag bekijken we hoeveel coachsessies er nodig zijn en of er nog andere analyse instrumenten ingezet dienen te worden. Op basis van de exacte coach-, hulpvraag zullen er concrete doelen worden opgesteld, met daaraan gekoppeld, wat we willen bereiken en wat moet het opleveren! Met persoonlijk werkboek, opdrachten, telefonische intervisies, reflectie maken we effectief stappen van de huidige situatie naar de gewenste situatie?

“Zonder doel geen doelpunt”

– Voor motivatie of als extra duwtje in de juiste richting gewenst is!
– Gewenste gedragsverandering
– Vergroten persoonlijke effectiviteit
– Geleerde vaardigheden en gedrag effectief om te zetten naar de praktijk
– Veranderende (zakelijke en privé) uitdagingen aan te gaan
– Sparren over zakelijke en/of persoonlijke ontwikkelingen/cases
– Ondersteuning bij borging team vaardigheden en gedrag
– Samenwerkingsverbetering     

-Ontwikkelingsbehoefte bij leiderschap, sales en teamontwikkeling
– Potentieel beter en effectiever wil inzetten
– Burn-out klachten door stress, druk, angst, e.d. te voorkomen/oplossen
– Mentale weerbaarheid te versterken

Coaching is een krachtig instrument om tot een gewenste gedragsverandering te komen. Om persoonlijke effectiviteit en ontplooiing te stimuleren en persoonlijke doelen te realiseren.

Het voordeel van een externe coach is dat hij u en/of uw medewerkers vanuit een veilige en onafhankelijke relatie helpt groeien in zijn/haar gedrag en vaardigheden. Voor zowel Personal coaching, High/ Potential Coaching, Loopbaan coaching en Burn-Out coaching kan het onderstaande opleveren;

– Nieuwe inzichten
– Zelfreflectie
– Meer zelfvertrouwen
– Betere bewustwording
– Brede Persoonlijke ontwikkeling
– Belemmeringen worden vervangen door nieuwe invalshoeken en oplossingen
– Beter keuzes maken en beslissingen nemen
– Optimale toepassing vaardigheden in praktijk
– Betere prestatie op zowel vaardigheden als gedrag
– Motivatie en inspiratie
– Communicatief sterker
– Omgaan en controle omtrent angsten, onzekerheden, druk en stress
– Versterken fysieke en mentale gezondheid
– Voorkomen of herstellen van depressie of Burn-Out

Als coach hou ik ieder een spiegel voor, zodat je nieuwe inzichten krijgt en zet ik je aan tot denken. Ik zorg aan de hand van verschillende coach technieken en praktische tools die je zelf in de praktijk kunt toepassen, voor beweging en dat je gebruik maakt van je aanwezige talenten waardoor jij in je kracht komt. Gekoppeld aan een persoonlijk werkboek, opdrachten, telefonische intervisies, reflectie maken we effectief stappen van de huidige situatie naar de gewenste situatie?

Vanuit onze ruim 20-jarige ervaring, pedagogisch, didactische en psychologisch achtergrond zijn wij dan ook in staat om het leer- en ontwikkelproces optimaal te vertalen naar u als persoon, team of organisatie.

Naast Coaching sessies op locatie (te VisonTC), behoren online- en wandel coaching, of een combinatie hiervan ook tot de mogelijkheden!

Onze coaching

Persoonlijk coaching

Personal coaching is gericht op het verhogen van de persoonlijke effectiviteit en het bereiken van doelen.

Loopbaan coaching

Met loopbaanbegeleiding neem je het heft weer in eigen handen.

High-potential coaching

High Potential coaching is gericht op het begeleiden en ondersteunen van het ontwikkeling- en leerproces.

Burn-out coaching

Is gericht op het herstellen of voorkomen van klachten en het gelukkig, energiek en vitaal voelen.

Wat vinden de opdrachtgevers van Vision TC?

Bedankt Frank! Door jouw coaching heb ik de afgelopen periode op persoonlijk vlak veel stappen kunnen maken. Je geborgenheid en open houding in de coaching is heel prettig. De diepgang ook durven afwisselen met humor. De kern van het 'probleem' te vinden en daar op een passende manier op in te spelen, dat doe je echt goed!

Inge

Sinds mijn coaching voel ik me vele malen rustiger en gelukkiger, door dit goede begin heb ik belangrijke vervolgstappen kunnen maken die anders niet mogelijk waren geweest. Het heeft me veel rust en geluk gebracht om me nu anders te kunnen voelen en uiten. Soms denk ik wel eens dat iedereen in zijn of haar leven even een Frank momentje kan gebruiken……

Jos Bertens

Ik wist niet wat ik moest verwachten. Alleen, dat de vrouw die ik in de spiegel zag, onzeker, niet tevreden en niet goed in haar vel zat. Het moest anders. Maar hoe? Ondanks de emoties en tranen stelde Frank mij gerust en voelde ik mij veilig. Ik heb anders naar mijzelf leren kijken en met de aangereikte handvatten veel geleerd. Zit weer goed in mijn vel, geniet van het leven en ben tevreden met mijzelf.

Angelique van B.