Communicatie

Mensen doen zaken met mensen

Goede Communicatievaardigheden zijn in deze tijd uiterst belangrijk. Om je talenten optimaal in te zetten, zul je daarom ook je communicatie moeten blijven ontwikkelen. Of je nu praat of zwijgt, je communiceert altijd iets! Jouw houding, gedrag en stijl bepalen hoe anderen reageren. Gedrag lokt namelijk ander gedrag uit? Actie lokt een reactie uit?

Als jij zelfbewuster van jouw communicatie wil zijn dan is het goed om eerst je eigen stijl, houding en gedrag beter te gaan inzien? Zo leer je op de juiste manier communiceren, zodat je je doelen op een prettige en effectieve manier worden behaald. Zo bereik je zowel zakelijk als privé meer resultaat, komt de boodschap beter over, vergroot je je invloed en komt het de samenwerking ten goede.

Door onder andere te ontdekken wat jouw communicatiestijl is en wat deze stijl oproept bij anderen, ervaar je hoe je uiterst constructief verbinding maakt met je gesprekspartner en door intensief te oefenen met je eigen situaties, verbeter je je communicatievaardigheden aanzienlijk.

Communicatie gaat niet zozeer over zenden, maar over begrijpen, begrepen worden en verbinding!

Voor beginners, gevorderden en professionals die (nog) effectiever en efficiënter willen communiceren als individu of als team! Voor wie beter begrepen wil worden en beter wil begrijpen! Beter zijn non-verbale en verbale communicatiekwaliteiten wil inzetten en minder misverstanden en meer resultaat wil realiseren in gesprekken!

Inzicht wil hebben of zijn gedrag, houding en communicatiestijl nog wel aansluiten en verbinden.

– Inzicht in jouw persoonlijke stijl, houding en gedrag
– Beter begrijpen en beter begrepen worden
– Inzicht in de kernkwaliteiten en valkuilen van jou als individu als van het team
– Minder miscommunicatie en minder andere communicatie missers
– Beter luisteren, maar ook beter vragen stellen; open vragen, diepte vragen, parafraseren en her kaderen
– Effectief feedback geven
– Communiceren en realiseren van jouw doelen
– Inzicht in wat jouw Non-verbale communicatie oproept
– Beter aansluiten en inleven in de ander
– Juiste manier omgaan met weerstanden en/of conflicten
– Effectiever overbrengen van de boodschap
– Optimaal toepassen van verschillende gesprekstechnieken
– Invloed vergroten in samenwerking met ander

Hierdoor ontstaat een betere verbinding zowel zakelijk als privé, waardoor het vertrouwen en de motivatie stijgt. Minder irritatie, conflicten en stress, waardoor de sfeer en samenwerking wordt versterkt

– Effectief communiceren
– Overtuigend presenteren
– Assertiever acteren
– Effectief vergaderen
– Coaching on the job

Interesse?

Wil jij ook jouw persoonlijke communicatie en/of de communicatie binnen jouw organisatie of afdeling verbeteren? Maak een begin door te bellen of te mailen voor verdere informatie of een vrijblijvende afspraak.

Over Vision TC

Vision TC is gespecialiseerd in groei en ontwikkeling van het individu en het team, persoonlijke effectiviteit en gedragsverandering, voor commerciële -, leiderschap – en communicatieve processen. Met ruim 20 jaar ervaringkennis, opleidingskunde en een psychologische achtergrond als Trainer-Coach, weten wij als geen ander wat ontwikkeling en persoonlijke groei inhoudt.